Siemens bouwt mega-fabriek voor windturbines in Tanger Med

Siemens gaat in Tanger een nieuwe fabriek bouwen waar windturbines gemaakt worden.

Dank längerer Rotorblätter und höherer Türme steigt die Leistung der Siemens-Windkraftanlagen der D3-Plattform auf jeweils 3,2 Megawatt. Capacity of Siemens' 3-MW D3 platform wind turbines increases to 3.2 MW thanks to the use of larger rotors and higher towers.

Daarmee komen er 675 arbeidsplaatsen vrij in de stad. In maart volgend jaar moet de bouw van de fabriek beginnen, aldus The Economist. Siemens heeft gekozen voor bedrijventerrein ‘Tanger Automotive City’ als locatie en heeft daarvoor 13 hectare grond weten te bemachtigen. In februari 2017 moet de fabriek in gebruik worden genomen. Het doel is om jaarlijks honderden windturbinebladen te maken.
Marokko heeft een bijzonder ambitieus energiebeleid en werkt hard om dit te verwezenlijken. Daarom worden veel van de bladen in Marokko gebruikt, maar zijn ook voor de export naar Italië, Duitsland en Zuid-Afrika. Omar Chraibi is hoofd van een investeringsmaatschappij in Tanger en Tetouan en is blij met een grote naam in Tanger.
‘We zijn trots dat deze regio een dergelijk groot project weet te verwezenlijken. Niet alleen op het gebied van investeringen en werkgelegenheid, maar ook in termen van deskundigheid en specialiteit op het gebied van duurzame energie.’
Volgens de krant gaat Siemens vijf windparken bouwen in Marokko, met een capaciteit van 850 megawatt. De bouw gaat 1,1 miljard dirham kosten.
bron: marokko.nl
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. gay dating profile dite

    Siemens bouwt mega-fabriek voor windturbines in Tanger Med – Invest in Morocco

Reacties zijn gesloten.