Ford morocco

 

Volgens het opinieblad TelQuel zal Ford op 26 mei een persconferentie houden  in Casablanca waar het zal aankondigen een fabriek te zullen openen in Tanger.

Het blad vernam de informatie van een goedingelichte bron betrokken bij het project. Ford wil echter nog niets kwijt over de nieuwe fabriek en belooft enkel een “belangrijke aankondiging voor Marokko en de regio” op de persconferentie.

William Clay Ford Jr, voorzitter van Ford, zal op de persconferentie spreken. Tijdens zijn verblijf in Marokko zal hij volgens dezelfde bron ook minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel ontmoeten en hem de bouwplannen van de nieuwe fabriek presenteren.

Wanneer de fabriek zal openen blijft onbekend, maar er wordt gespeculeerd over eind 2016, begin 2017. Het non-concurrentiebeding van 5 jaar van Renault Tanger zal dan afgelopen zijn.

Ford is een van de grootste autofabrikanten ter wereld. De groep heeft 164.000 medewerkers in 200 landen. De auto’s worden in 70 landen geproduceerd voor een jaarlijkse omzet van meer dan 145 miljard dollar.

De Marokkaanse autosector exporteerde vorig jaar voor 40 miljard dirham. Het koninkrijk is nu het tweede auto-exporterend land in Afrika na Zuid-Afrika en wordt in 2017 naar verwachting de 19e auto-exporteur wereldwijd.

 

bron: Bladna.nl