Investinmorocco

Kansrijke Sectoren in Marokko

Marokko is een jonge, opkomende markt en biedt daardoor voor ondernemers kansen binnen alle sectoren. We zetten de interessante sectoren in Marokko voor het Nederlandse bedrijfsleven voor u op een rij

Invest In Morocco beschikt over gedetailleerde sectorinformatie. Ook zijn wij continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de verschillende sectoren.

 • Infrastructuur

  Het land heeft veel projecten op stedelijk en landelijk niveau gelanceerd ter verbetering van de infrastructuur, waaronder het aanleggen van snelwegen, wegen en spoorwegen, stedelijke en landelijke transportontwikkelingsprogramma’s, het upgraden van havens en luchthavens, het ontwikkelen van nieuwe steden en industriegebieden. Dit biedt dus een scala aan mogelijkheden voor u als ondernemer.

 • Landbouw en Veeteelt

  De agrarische sector is de grootste en belangrijkste sector van Marokko. De overheid heeft voor deze sector een groot aantal ontwikkelingsprogramma’s gelanceerd. Voor u levert dit ontelbaar veel opties op. Het land biedt volop mogelijkheden voor zowel de landbouw als veeteelt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de intensieve veehouderij, diergeneesmiddelen, diervoeding, bestrijdingsmiddelen, kunstmest, werktuigmiddelen en tuinteelt.

 • Tourisme en Recreatie

  De overheid heeft ambitieuze toeristische programma’s gelanceerd die veel mogelijkheden bieden voor recreatieve voorzieningen. Enkele voorbeelden van deze programma’s zijn het bouwen van hotels, jachthavens en resorts, maar ook het creëren van horeca en het aanbieden van trainingen voor het horecapersoneel. De Marokkaanse overheid staat te springen om ondernemers die deze projecten willen starten. Als u in deze branche actief bent kunt u in Marokko dus direct beginnen.

 • Veiligheid en Beveiliging

  Marokko biedt veel mogelijkheden in brandpreventie en -veiligheid, veiligheid in algemene zin en beveiliging in de breedste zin van het woord. U kunt er als ondernemer dus zeer veel kanten op. Er liggen mooie kansen om u bijvoorbeeld in camerasystemen, grens- en toegangscontrole, surveillance- en detectieapparatuur of alarmcentrales te specialiseren of in het trainen van personeel.

 • Ontwikkeling haven Tanger

  Investinmorocco
 • Groot aantal ontwikkelingsprogramma’s voor de landbouwsector

  Investinmorocco
 • Ontwikkeling van duurzame, hernieuwbare energiebronnen

  Investinmorocco
 • Veel mogelijkheden voor recreatieve voorzieningen

 • Energie en Milieu

  Marokko heeft ambitieuze plannen om nieuwe, duurzame, hernieuwbare energiebronnen te ontwikkelen. Er is een toegenomen bewustwording van de milieuproblematiek in het land ontstaan en u kunt hier met uw bedrijf of expertise op inspringen. Marokko wil maar al te graag minder afhankelijk worden van geïmporteerde energie.

 • Water en Afvalbeheer

  Het verbeteren van de waterinfrastructuur is een belangrijke nationale doelstelling. De Marokkaanse overheid geeft subsidie aan particuliere bedrijven voor het aanleggen van water- en rioleringnetwerken. Een ideale kans dus als u hierin gespecialiseerd bent.