IMF: Vooruitzicht economische groei MENA regio in 2015: Marokko op tweede plek

Jaarlijks publiceert het IMF het rapport voor economische vooruitzichten. Marokko rangschikt in 2015 de tweede plaats in de Mena regio en moet alleen Qatar voor zich dulden.

De publicatie van het IMF met de titel : Onevenwichtige groei op korte en lange termijn factoren voorspelt dat de Marokkaanse economie in 2015 een van de beste groeicijfers in de Arabische wereld zal tonen. De verwachte groei is 4,5%. Het eerste kwartaal van 2015 toonde overigens al een groei van 4,4%.

Op de middellange termijn zou de groei verder kunnen oplopen tot 5 – 5,5% volgens de IMF-missie Chief voor Marokko Jean-François Dauphin. Met name het vasthouden aan het uitgestippeld beleid en de afschaffing van energiesubsidies wordt geroemd.

Verbeterde buitenlandse vraag, versterkt binnenlandse vertrouwen, en het herstel van de landbouwproductie moet de groei stimuleren tot 4,4 procent in 2015 en 5 procent in 2016, maar de structurele hervormingen, met inbegrip van de zakelijke omgeving, zijn nodig om het concurrentievermogen en de werkgelegenheid te verbeteren, aldus het rapport.

Download het hele rapport hier: http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2015/01/pdf/text.pdf: