Graanoogst in Marokko bereikt record van 11 miljoen ton

Marokko verwacht een record graanoogst van 11 miljoen ton na goede regens dit jaar. Een stijging van 63% t.o.v. van 2014 volgens de minister van Landbouw Aziz Akhannouch.

Landbouw is goed voor meer dan 15 procent van het bruto binnenlands product van de Noord-Afrikaanse land (bbp).

De landbouwproductie registreerde een aanzienlijke verbetering, gemiddeld 2,4 t / ha voor zachte tarwe en meer dan 4,2 t / ha in geïrrigeerde boerderijen, zei de minister in het Huis van Afgevaardigden tijdens het vragenuurtje, en merkt op dat de productie van uitstekende kwaliteit is.

Om de afhankelijkheid van klimaatverandering te beperken, zijn er meer dan 250.000 ha uitgerust met druppelirrigatie systemen, naast het planten van bijna 13 miljoen fruitbomen per jaar, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat met deze inspanningen het percentage van de bevolking dat lijdt aan ondervoeding tot minder dan 0,5% te hebben verminderd.

“Deze campagne is uitzonderlijk op alle niveaus,” minister van landbouw Aziz Akhannouch zei bij de opening van de jaarlijks landbouw beurs in Meknes.

Marokko zal de douanerechten op zachte tarwe invoer te verhogen tot 75 procent ten opzichte van 17,5 procent, van 1 mei – 31 oktober, aan de plaatselijke oogst te beschermen, kondigde de regering deze maand.

Het BBP in Marokko zal naar verwachting groeien met 5 procent dit jaar. De agrarische productie steeg met 12,5 procent in het eerste kwartaal van 2015, inclusief de groei van 8,8 procent in de graanproductie volgens het Marokko Planbureau.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. gay sex dating games

    Graanoogst in Marokko bereikt record van 11 miljoen ton – Invest in Morocco

Reacties zijn gesloten.